English

מפת האתר

צור קשר

 מפתח השמות באתר

מי אנחנו

הצהרת פרטיות

פוליקמן

אלקיס

שכטר

גרשטיין

יורב

דף הבית

לאה פוליקמן ועזרא בן שלום

  פנחס והענדיל פוליקמן פוליקמן ראשי  

תמונת חתונה שצולמה בנובוסליץ  בר"ח חשוון תרצ"ד (20.10.1933) . ( למיטב ידיעתנו, התמונה נמצאת כיום בידיו של  של יצחק פוליקמן – בן דודה של הכלה,  ובידי שולמית בן-שלום  - בתה).

זיהוי חלק מן הנוכחים:   הכלה – לאה פוליקמן (בת פנחס והענדיל).  החתן – עזרא בן-שלום.  לצד החתן: אמה של הכלה - הענדיל,   בת דודה של הכלה  שלימה (בתה של פרידה פןליקמן-ווקסלמן), דודתה  של הכלה  – ציפורה פוליקמן-אלקיס,  דודתה של הכלה -  גיטה  (אשתו של מתיתיהו פוליקמן).   בשורה השניה עומדות בנות דודות של הכלה:  ראשונה מימין – לאה אלקיס ,  שלישית מימין – חוה אלקיס.

 

 

 

 

 תמונה שניתנה למזכרת ללאה ושולמית בן שלום לשובן ארצה מביקור בנובוסליצה פורים תרצ"ד 25.2.1934

עומדים מאחור: ? , ברוך פוליקמן

לפנים : מרים (בתם של ברוך ורוחמה) , עמליה (אשתו של אברהם אבא ), ? , רוחמה ( אשתו של ברוך )

 

 

יוסף ושולמית בן שלום ( אח ואחות ) בחגיגת בת המצוה של מירל'ה בגבעתיים

התמונה של יוסי ושולמית -   צולמה בשנת 1959  

 

 

 

----------------------------------------------------------------

לאה פוליקמן (בתם הששית של פנחס והענדיל), נולדה בשנת 1910 בנובוסליצה. למדה עברית בבית-ספר "תרבות", והיתה חברה ב"השומר-הצעיר". בשנת 1933 נישאה לעזרא-בן-שלום, והגשימה חלום-חיים של עליה לארץ-ישראל. כך הגיעה מחיי-רווחה היישר לחולות, לשמש המכה ולצריף במושב חרות. לאה מצאה את עצמה עוסקת בחקלאות ובקשיי-החיים גם יחד. בשנת 1937, היא לקחה את שולמית - בתה הפעוטה - ונסעה באניה לרומניה, לפגישה עם משפחתה. היא נשארה שם כשנה, וחזרה ארצה. היא התברכה בקול ערב, והצטרפה למקהלת-הכפר להנאת החברים. חכמת-חיים, עזרה-לזולת ואהבה רבה למשפחתה ולסובבים אותה - אפיינו את משך חייה. (כתבה: בתה שולמית בן-שלום).

עזרא בן-שלום (זלצר): נולד בחוטין בשנת 1900. בילדותו למד ב"חדר", משם המשיך לגימנסיה באודסה, ומשם - עם להט-ציוני ועברית-רהוטה, הגיע ב1919 לארץ-ישראל. הוא קרא לעצמו "בן-שלום" - על שם אביו, שלום, שהיה יערן, ונרצח כשבנו היה בן 13, בערך. אמו - שהיתה אשה יפהפיה, נשארה באלמנותה, למרות שהיו לה המון מחזרים. (הצליחה להגיע ללימה - פרו - עוד לפני השואה, ובשנותיה האחרונות עלתה ארצה, ונקברה כאן). עזרא, שהיה חלוץ אמיתי, נדד עם הטוריה ביד, בחיפוש אחרי יום-עבודה בפרדסים. היה בין מקימי עין-חרוד, משם המשיך לארגון-ההתיישבות בפתח-תקווה, ומשם למושב "חרות" שבגוש-תל-מןנד. לאחר מכן - בתקופה קשה, הצטרף לנוטרות, ובערבים למד פילוסופיה בהתכתבות עם האוניברסיטה-העברית בירושלים. קרבתו לספר - הביאה אותו באופן-טבעי להוראה. כל העת, עסק עזרא בפילוסופיה, בנושאים רוחניים, פרסם מאמרים בעיתון "דבר" ו"הפועל-הצעיר", והתכתב ארוכות עם דוד בן-גוריון בנושאים העומדים ברומו-של-עולם. מימוש הציונות מראשיתה ותהליך הקמת-המדינה - מאפיינים את חייו. שייך לדור הנפילים.

 

 (כתבה: בתם שולמית בן-שלום).