English

מפת האתר

צור קשר

 מפתח השמות באתר

מי אנחנו

הצהרת פרטיות

פוליקמן

אלקיס

שכטר

גרשטיין

יורב

דף הבית

מתכונים משפחתיים

מתכונים של סבתא לאה

מתכונים של שרה

מתכונים של עליזה

כולן מוזמנות להוסיף מפרי ידיהן - מנוסח בלשון נקבה אך מופנה גם לגברים

לשליחת מכתב לחץ כאן

ממתכוניה של סבתא לאה
 

יין-דובדבנים

(שקית דובדבנים יבשים - מספיקה לשני בקבוקים)

מכינים: שני בקבוקים ריקים עם פייה רחבה עד כמה שאפשר.

בקבוק אחד יין אדום מתוק.

שקית אחת דובדבנים יבשים.

כוס אחת סוכר.

תהליך העבודה:

לשפוך את היין לשני כלים, חצי בקבוק לכל כלי.

להוסיף לכל כלי חצי כוס סוכר, ולבחוש היטב, עד שהסוכר נמס.

בינתיים אפשר להכניס את הדובדבנים לבקבוקים - חצי שקית לכל בקבוק.

להוסיף את היין הממותק.

לסגור את הבקבוקים, ולכתוב עליהם את תאריך ההכנה.

צריך לחכות לפחות חדשיים - ואז המשקה מוכן.

לחיים!


דובשניות

שלוש ביצים
שלושת-רבעי כוס דבש
חצי כוס שמן
כוס וחצי סוכר
כפית אחת מחוקה סודה לשתיה
כפית אחת קינמון
כפית אחת ציפורן
לערבב הכל היטב , אחר כך להוסיף
ארבע כוסות קמח

רצוי להכניס את הבצק המוכן למקרר, לזמן מה. מכוסה, כמובן
ליצור כדורים קטנים בידיים רטובות, ולהניח על התבנית ברווחים.
לאפות גבוה בתנור, בחום בינוני. כשהצבע זהוב, להוציא מן התנור. להפריד מן התבנית בעודן חמות, ולהניח להתקרר
.

עוגת גבינה

לבצק
חצי חבילה מרגרינה
חצי כוס סוכר
מיץ מלימון שלם
חלמון אחד
אפיון אחד
שני כוסות קמח

למלית
שלוש קופסאות גבינה
כוס אחת סוכר
קליפה ומיץ מלימון שלם
חמישה חלמונים
שתי כפיות וניל

להניח את הבצק בתבנית, ולשפוך עליו את המלית. לאפות את העוגה עד שהיא כמעט מוכנה
להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר. לשפוך את הקצף על העוגה, ולהכניס עוד כמה דקות לתנו
ר.

עוגת שוקולד רטובה

לבצק

חבילה אחת מרגרינה
כוס וחצי סוכר
ארבע ביצים שלימות
כף אחת וניל
שלושת רבעי כוס אבקת קקאו
כפית אחת נסקפה
חצי כוס יין וחצי כוס מים
כוס ושלושה רבעים קמח
אפיון אחד

לערבב היטב את כל החמרים, לאפות את העוגה בחום בינוני, ובינתיים להכין את הבליל.

בליל

כוס אחת סוכר
חצי כוס יין וחצי כוס מים
כף אחת קקאו
כף אחת נסקפה
כף אחת וניל
כף אחת רום

לערבב היטב את כל החמרים, עד שהסוכר נמס כדאי להשתמש במטרפה
כשהעוגה אפויה, להוציא אותה מן התנור, ולשפוך עליה את הבליל בעודה חמה.



כמה מתכונים בהמלצת שרה
 

עוגת-שמרים

בצק :

שלוש כוסות קמח פלוס.

חצי כוס סוכר

מרגרינה רכה

ביצה אחת

קורט מלח

שלושים גרם שמרים

תהליך העבודה :

ממיסים את השמרים בחצי כוס מים פושרים וכפית סוכר, ומעמידים לתפיחה.

שמים את הקמח בקערה גדולה, מוסיפים המלח והסוכר ומערבבים.

חותכים את המרגרינה ומערבבים בקמח עד שהכל נהיה פירורים.

מוסיפים את השמרים והביצה.

לשים הרבה זמן, בעזרת כפות-הידיים, עד שהבצק רך וגמיש ולא נדבק לידיים.

במקרה הצורך - אפשר להוסיף קצת קמח.

את הלישה רצוי לגמור על משטח יבש, ולא בקערה.

מכניסים את הבצק לשקית נילון, ושומרים במקרר לפחות חצי שעה - אפשר גם יום שלם.

 אם רוצים לשמור יותר - כדאי להכניס לפריזר.

הכנת העוגות

הכמות מספיקה לשלוש עוגות.

לערוך את הבצק לאורך.

 (אפשר לערוך חתיכה שלימה לאורך, לעבד הכל ביחד, ובסוף לחתוך לכמה חלקים שרוצים.)

למרוח שמן. להשאיר בלי שמן את הפס שיצטרך להדבק לסוף הבצק.

לפזר תערובת של סוכר עם קקאו וקצת קינמון.

לגלול לרוחב. 

להניח את העוגות בתבנית האפיה, עם הצד הפתוח כלפי מטה.

למרוח מלמעלה ביצה טרופה.

אם הבצק חתוך - לשים לב למרוח גם על הצד החתוך - ואז הסוכר לא יברח בשעת האפיה.

לפזר פרג או שומשום.

לחתוך בסכין חתכים לרוחב העוגה, כמעט עד הקצה. זה מונע סדקים בבצק.

(בסוף האפיה החתכים סגורים כמעט לגמרי - וקל לפרוס חתיכות עוגה, אפילו בלי סכין.)

לאפות עד חום.

להפריד מן התבנית מיד בגמר האפיה.



פאי תפוחים או אגסים

אפשר להשתמש בתפוחים ישנים. לא צריך לקלוף אותם, רק לחתוך לרבעים , לנקות, ולחתוך לפרוסות דקות.

צריך בערך עשרה תפוחים בינוניים, ואם הם גדולים אז פחות.

לבצק
שתי כוסות קמח
חצי כפית מלח
שני שליש מרגרינה קרה
לערבב, עד שנוצרים פירורים
להוסיף רבע כוס מים קרים

ללוש בצק, לחלק לשני כדורים. לערוך את אחד הכדורים בגודל התבנית, ולהניח בתבנית.

בכלי נפרד לערבב
שלושת רבעי כוס סוכר או תחליף סוכר בכמות שוות טעם
שתי כפות קמח

כפית אחת קינמון

לשפוך את התערובת על התפוחים החתוכים ולערבב.
לשפוך את התפוחים לתבנית על הבצק. לחתוך את המרגרינה שנשארה לחתיכות קטנות, ולפזר מעל התפוחים.
לערוך את כדור הבצק השני, ולהניח אותו מעל התפוחים. לעשות חתכים בסכין בבצק- ליציאת האדים.
לאפות כשעה.
הערה: אם אופים בתבנית מתפרקת, כדאי לשים אותה בתוך כלי יותר גדול, כי לפעמים יש נזילות.


עוגה עם תפוחים

עוגה פשוטה וטעימה, לשימוש בתפוחים ישנים

ארבע ביצים שלימות
שלושת רבעי כוס שמן
שני כוסות קמח
חצי כוס סוכר
אפיון אחד
סוכר וניל אחד
אפשר להוסיף גם מיץ לימון, אבל לא הכרחי

לערבב את כל החמרים יחד.

לנקות כמה תפוחים כמה שיש לך, לא יותר מחמישה, לחתוך אותם לחתיכות לא כל כך קטנות,לא צריך לקלוף, ולערבב את התפוחים בבצק.
לאפות בתבנית משומנת, בחום בינוני, וזה הכל.


ליקר שוקולד

מתכון לא דיאטי אבל כמה כבר שותים ממנו והוא נורא טעים
כוס אחת מלאה חלמונים כדאי לחשוב מה לעשות בחלבונים, כי לא צריך אותם
כוס אחת סוכר
לערבב היטב במערבל או בכל דבר אחר, העיקר שיהיה מעורבב היטב.

להוסיף: חצי כוס מים
כף אחת וניל
כף אחת רום

להמשיך לערבל

להוסיף: שליש כוס כוהל מזוקק, ןלהמשיך לערבל.
הערה: בשלב זה התערובת מאד נוזלית, ואם מערבלים בכלי פתוח היא ניתזת לצדדים. לכן כדאי לעבוד בתוך הכיור.

להוסיף:כף אחת נסקפה
כף אחת קקאו כדאי לסנן במסננת דקה, שלא יהיו גושים
להקציף הרבה, עד שהתערובת אחידה.

בשלב הזה התערובת מאד קיצפית, וצריך להניח אותה ליום-יומיים,, עד שהקצף שוקע, ואז אפשר להעביר לבקבוק. הכמות ממלאה בערך חצי בקבוק. תלוי בגודל הבקבוק.


עוגת פירות יבשים

עוגה מאד טעימה, ואין,צורך לשמור במקרר

חבילה אחת מרגרינה
שלוש ביצים
שלוש כפות דבש
חצי כפית סודה לשתיה
שלוש כוסות קמח
אפיון אחד

לערבב את כל החמרים, ואז להוסיף:

כוס מלאה תמרים חתוכים
שקית אחת צימוקים
שקית אחת אגוזי מלך שבורים לא חובה אבל טעים

להעביר את התערובת לתבנית משומנת, ולאפות בחום בינוני. לבדוק בעזרת סכין אם האפיה נגמרה..
הערה:לנסות להוסיף את הפירות היבשים לפני הקמח, כדי שיתערבב בקלות.


מוס שוקולד

לא דיאטי אבל טעים

להמיס בסיר על אדים מאה וחמישים גרם שוקולד מריר, עם כוסית אחת ברנדי.

בינתיים להפריד ארבע ביצים.
להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר
להקציף את החלמונים עם השוקולד שהתרכך.
לערבב הכל. לחלק לכלים אישיים, ולהכניס להקפאה.


קציפת תות שדה

להקציף חלבון אחד עם שלשת רבעי כוס סוכר
לנקות ולחתוך כרבע קג תות שדה ,אפשר גם יותר
להוסיף בהדרגה את התותים החתוכים לתוך הקצף, ולהמשיך להקציף. אם התערובת ניתזת- אפשר לעבוד בתוך הכיור.
כדאי להוסיף קצת מיץ לימון, כדי שלא יהיה מתוק מדי.

להקציף הרבה זמן לא פחות מחמש דקות ואפשר גם יותר. רואים שהתערובת מתקשה, וצריך להמשיך עד שהיא קשה מאד.
הכמות יוצאת גדולה מאד. להכניס להקפאה, ולחלק ללקקנים .


ממתכוניה של עליזה יורב

עוגיות אינסטנט
חומרים לבצק :
שלוש כוסות קמח , כפית אפיון , חבילת מרגרינה ,
שלושה חלמונים , אחד גיל או כוס ריצ' פרווה
אופן ההכנה לערבב את כל החומרים ביחד לבצק , אפשר להשתמש מיד , או להמתין חצי שעה .
מילוי

חבילה אחת של אינסטנט פודינג , שלוש רבעים של כוס סוכר , שלושה חלבונים .
אופן הכנת המילוי
להקציף את החלבונים , להוסיף את הסוכר בהדרגה , ובסוף את האינסטנט פודינג
לחתוך את הבצק לשתי חתיכות , לרדד שני עלים , למרוח את המילוי על שני העלים . לגלגל כל עלה עם המילוי ,
לחתוך כל גליל לחתיכות
להניח על תבנית אפיה , ולאפות בתנור מאה ושמונים מעלות בערך עשרים דקות , או כשיש צבע חום יפה

מרק אפונה חם לליל חורף מאד אהוב אצלינו
מוצרים
שני בצלים גדולים , שתי שיניים קצוצות של שום , אחת כוס אפונה יבשה , שלושה גזרים חתוכים לעגולים ,אחד תפוח אדמה גדול ואחת בטטה לחתוך אותם לקוביות , שתי כפות שמן לטיגון ,מלח , פלפל , אבקת מרק פרווה .
אופן ההכנה
לחתוך את הבצלים , לחתוך את השום ולטגן ביחד .
לנקות את האפונה . אחרי שהבצל והשום שקופים , להוסיף את האפונה הנקיה ולטגן חמש דקות תוך ערבוב מתמיד .
להוסיף שבע כוסות מים , להוסיף את הגזר החתוך . להכניס את תפוח האדמה והבטטה (החתוכים) , להוסיף מלח , פלפל , אבקת מרק , ולהרתיח .
לבשל על אש נמוכה שלש רבעי שעה עד שעה , לטעום ולהוסיף תבלינים לפי הטעם .
בתיאבון עליזה יורב